Daarnaast komen ook de nieuwste ontwikkelingen aan bod, zoals de duizelingwekkend snelle evolutie in spraaktechnologie. Vandaag kunnen computers taal en spraak interpreteren en produceren op een manier die amper te onderscheiden valt van mens-gegenereerde taal. Daarmee worden taal en spraak opnieuw een van de meest actuele en politiek ingrijpende topics binnen de hedendaagse menselijke cultuur.
Dit boek is geschikt voor studenten en professionals in de neurobiologie, logopedie, neuropsychologie, neurologie en aanverwante velden. Het is een must-read voor iedereen met een fascinatie voor de werking van taal en spraak in de hersenen en de impact ervan op ons dagelijks leven.
OVER DE AUTEUR
Rik Vandenberghe is professor en cognitief neuroloog. Hij staat aan het hoofd van de geheugenkliniek UZ Leuven, waar ze een bijzondere interesse hebben in verworven taalen spraakstoornissen als gevolg van alzheimer, lewybody-ziekte en frontotemporale degeneratie. Hij geeft al meer dan 20 jaar les over taal en spraak, zowel in intacte hersenen als bij neurologische aandoeningen, en doet al jaren onderzoek naar taal en spraak in de hersenen. Daarbij ligt de focus op de manier waarop woordbetekenis in de hersenen verwerkt wordt.