Patiëntenprostitutie

Een pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg

€ 18,50 
€ 18,50 

5-7 werkdagen

Samenvatting

In Patiëntenprostitutie deelt Herman Wolf zijn persoonlijke ervaringen binnen de muren van onze zorginstellingen na een ernstig fietsongeval. Zijn getuigenis werpt een ongefilterd licht op de soms schrijnende realiteit van ons hedendaagse zorgbeleid, dat gebukt gaat onder een chronisch gebrek aan tijd en een overwegend economisch getinte beleidsaanpak.

In naam van iedereen die op een bepaald moment zorg nodig heeft en daardoor plots wordt weggerukt uit de eigen vertrouwde omgeving, roept Wolf op tot een radicale hervorming, weg van economisch rendement en terug naar een menswaardige zorg.

Patiëntenprostitutie is een manifest voor een samenleving waarin zorg niet langer een kostenpost is, maar een onvoorwaardelijke uiting van onze menselijkheid.

Deze noodkreet van een ervaringsdeskundige wordt op het einde van het boek gekaderd door verschillende bijdragen van experten uit het veld, die vanuit hun eigen achtergrond de aangehaalde pijnpunten (h)erkennen en mee pleiten voor verandering.

Bij Patiëntenprostitutie hoort ook een podcast en de tekst zal in diverse toneelvoorstellingen worden opgevoerd.

Herman Wolf is praktijkassistent/docent van vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht (UGent) en Sociaal Werk (KdG)​. Met een achtergrond als drughulpverlener en straathoekwerker, brengt hij een waardevolle mix van praktijkervaringen academische expertise naar zijn werk.