De basis

wetenschappen en techniek voor de basisschool

€ 76,50 
€ 76,50 

5-7 werkdagen

Samenvatting

Wist je dat de maan en de aarde maandelijks een innige dans uitvoeren? En dat de Poolster niet eeuwig op haar titel kan blijven rekenen? Hoe barst een vulkaan uit? En wat hebben cartografie en gps met elkaar te maken? Wist je dat België echt geen regenland is? Heb je ooit al gehoord van penisschermen bij platwormen? Hoe komt het dat we geen zwaluwen zien in de winter? Weet je hoe heksenkringen ontstaan? En welk deel van de plant is zoethout? Wat is het antropoceen? Weet je of virussen leven? Ken je het verschil tussen kinetische en potentiële energie? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je in dit boek. Het boek heeft een logische en gestructureerde opbouw.
De inhouden sluiten aan bij de eindtermen van het leergebied Wetenschappen en Techniek en worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Dit boek is dan ook een naslagwerk én een must-read voor iedereen die met Wetenschappen en Techniek in de basisschool in aanraking komt.

Recensies

Het opvallende boek (weegt twee kilo met ruim achthonderd bladzijden) kent vijf grote thema’s (o.a. Aardrijkskunde, Biologie en Het grote plaatje van de wetenschap), die onderverdeeld zijn in deelonderwerpen als cartografie, ecologie en klimaatverandering. Naast theorie kent ieder hoofdstuk extra weetjes, verdiepingsstof en doe-tips in aparte kaders. Het taalgebruik is helder en toegankelijk voor de doelgroep, de onderwerpen zijn divers en actueel.
Mac Steenaart

Je herkent het vast wel: je werkt rondom een thema in je klas en moet goed nadenken wat je zelf van dat onderwerp weet. Hoe zat het ook alweer met die planeten en het zonnestelsel? Hoe werkt fotosynthese? Dit boek is het antwoord op deze vragen en nog veel meer. Een zeer uitgebreid alles-in-één naslagwerk met aandacht voor verschillende leergebieden binnen het kerndoel Oriëntatie op jezelf en de wereld. Voor de leerkracht en student die op een begrijpbare manier de wereld van wetenschappen en techniek wat meer onder de knie willen krijgen.
Nicole van Amelsvoort, leerkracht onderbouw (HJK)