Verlangen naar verbinding

grondbeginselen om de relatie met jezelf en de ander te onderhouden

€ 31,55 
€ 31,55 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Verbindingen tussen mensen, wat we relaties noemen, bestaan, worden gelegd,
onderhouden, gekozen en ook genegeerd of verbroken. Je loopt er allerlei soorten pijn aan op; afwijzing, niet gezien worden of voelen, niet jezelf kunnen zijn, angsten, onzekerheid tot ernstige pathologie toe. Of juist het tegenovergestelde;
je tot op het bot erkend weten en gezien voelen. Het is deze erkenning die de
verbinding maakt. Verbinding die jij dan zelf ook kunt leggen en onderhouden. Zo wordt jij aan de ander en hij aan jou.
Dit boek biedt handreikingen hoe jij jouw aandeel voor de kwaliteit van je relatie(s) op je kunt nemen en hoe kun je de ander daarbij kunt betrekken zodat je beiden in verbondenheid tot je recht komt.

GERRIE REIJERSEN VAN BUUREN  is contextueel- en systeemtherapeut. Ze heeft een praktijk voor contextuele therapie: individu, relatie, gezin en familie. Vanuit haar praktijk traint zij therapeuten en andere hulpverleners te werken met de methodiek ‘Therapie in Beeld’. Daarnaast is zij verbonden aan Nederland wordt Wijzer.


Recensies

'Beeldtaal in therapie' maakt de relatie – en de moeilijkheden daarin – met jezelf en de mensen om je heen in één oogopslag zichtbaar.
Psychologie magazine

Het allerbeste van Gerrie vinden we terug in de uitwerkingen van de casussen waar ze op een liefdevolle, milde en eenvoudige wijze geen enkele confrontatie uit de weg gaat over de moeilijk vragen in het leven die  uitnodigen tot opnieuw aangeraakt te worden. In dit deel verstaat ze de kunst van verbinden tussen de vier dimensies, casuïstiek en therapeutische overdenkingen. Naast een mand vol Playmobil kan dit boek niet ontbreken op de werktafel van de therapeut.
Harriëtte Modderman, psychosociaal- en rouwtherapeut

De auteur beschrijft de methode vanuit de contextuele therapie, ‘Therapie in beeld’,  presenteert casussen uit haar therapiepraktijk en beschrijft hoe de therapie verloopt. Geschreven voor mensen die bij zichzelf willen onderzoeken hoe ze zijn gevormd en voor hulpverlener en therapeuten die met de methode (willen) werken.
Jannetta van der Zee